Google Maps
Brandvæsen

Overvejer hjemtagning af to brandstationer

Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.

Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

  • Brandvæsen
    Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Borgmester efter stormflod: Ros til beredskabet – ris til regeringen

Stormfloden i sidste uge viste, at dannelsen af Hovedstadens Beredskab har givet god mening. Men den viste også, at beredskabet er sårbart på grund af de store besparelser, som KL og regeringen har aftalt. Det siger formanden for Hovedstadens Beredskabs bestyrelse, borgmester Helle Adelborg, som opfordrer regeringen til at vedkende sig sit ansvar og tilbagerulle besparelserne.

Brandvæsen

Vil gøre røgalarmer lovpligtige

I Danmark omkommer omkring 80 mennesker hvert år på grund af brand. Sådan har det været i årtier, og tallet ser ikke ud til at være på vej ned. Derfor vil beredskabschefernes organisation, Danske Beredskaber, nu gøre røgalarmer lovpligtige. Konkret vil organisationen forpligte udlejere til at opsætte røgalarmen, mens det for private boligejere kan være et vilkår for at tegne en forsikring.

Brandvæsen

Stor øvelse på ø: Beredskabet bestod eksamen

”En kraftpræstation af dimensioner, så kort kan det siges”. Det er en særdeles tilfreds beredskabsdirektør, der gør status efter en storulykke på Anholt, som heldigvis kun var en øvelse. Beredskabet var under øvelsen presset til det yderste, og der blev lagt et stort engagement fra alle involverede aktører i beredskabsøvelsen på Anholt.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Mange danskere kender ikke placeringen af nærmeste hjertestarter

Tid er altafgørende, når det kommer til hjertestop. Derfor er det også vigtigt, at der hurtigt hentes en hjertestarter, hvis uheldet er ude. Desværre ved 38 pct. af danskerne ikke, hvor den nærmeste hjertestarter er. Samtidig viser målingen, at det kun er 31 pct. af de danskere, som faktisk ved hvor hjertestarteren er, der har under to minutter hen til en hjertestarter.

Præhospital

Responce får sit første overskud – og vil deltage i alle ambulanceudbud

Det går fremad for Responce, der sidste år fik sit første overskud siden stiftelsen i 2007. Overskuddet på 1,7 mio. kr. får Responce til at skrue op for ambitionerne, og målet for selskabet og den tyske hovedaktionær er nu at blive nr. 1 på såvel det danske som det europæiske marked for akut ambulancekørsel. Responce bebuder, at man i den kommende udbudsrunde vil byde på ambulancekørsel i alle regioner, og der er da også flere penge på vej til Responce fra ejerne.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

FDM snupper 80.000 kunder fra Falck

Den europæiske bilklubsorganisation ARC, der varetager mobilitetsaftaler for nye biler, dropper Falck til fordel for FDMs og Dansk Autohjælps nye selskab, FDM Vejhjælp. Dermed scorer FDM Vejhjælp en aftale om assistance ved mekanisk nedbrud, der dækker 80.000 nye, danske biler. Det nye selskab forventer at vokse med 10.000 kunder om året.

Autohjælp

G4S overtager kontrakt med Vejdirektoratet fra Falck

Vagtfirmaet G4S har vundet et udbud på bemanding af den operative del af Vejdirektoratets Trafikcenter – en opgave, som Falck hidtil har haft. Medarbejderne i Trafikcenter hjælper døgnet rundt trafikanterne med at komme nemt og sikkert frem på statsvejnettet, blandt andet ved at rekvirere beredskab til uheld, sørge for fjernelse af tabt gods og udsende trafikinformation. 

Autohjælp

Kulden har givet 8.000 opkald til Falck

Telefonerne har de seneste dage kimet lystigt på Falcks vagtcentral i Kolding. Her modtager Falck alle opkald fra nødstedte bilister, der har behov for assistance på vejene, og denne uge har disponenterne haft usædvanligt travlt. ”Vi har modtaget omtrent 8.000 opkald siden tirsdag, hvor kulden for alvor tog fat”, fortæller Aase Damgaard, der er driftskoordinator hos Falck.

Fra arkivet – Politi

Politi

EADS trækker sig fra fra dansk Tetra-udbud

De tre finalister til at skulle levere det kommende radiosystem til de danske beredskabsmyndigheder bliver nu reduceret til to. EADS, der også står bag Airbus, har netop meddelt, at selskabet trækker sig fra udbudet. Det sker, fordi selskabet ikke mener, at det er teknisk muligt at levere kommunikationssystemet til de frekvenser, der er til rådighed. Tilbage i kampen er nu kun Motorola og et konsortium med deltagelse af bl.a. danske Tetrastar.

Politi

Fik 40 dages fængsel for urigtige anmeldelser til alarmcentralen

En 37-årig kvinde har i går ved Retten i Glostrup fået en dom på 40 dages fængsel, for at få politi og ambulance til at rykke ud til hendes adresse i Albertslund på baggrund af urigtige anmeldelser. Hun fortalte til alarmcentralen, at en person lå livløs på hendes bopæl, og det udløste en ubetinget fængselsstraf.

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Brandmand kritiserer politiets sagsbehandling

Brandmand Peter Rasmussen kørte den tankvogn fra Sorø Brandvæsen, der sidste år forulykkede. Han nægter at betale en bøde for ulykken, og kritiserer nu politiets sagsbehandling. “Hele sagsforløbet er helt uacceptabelt og derfor nægter jeg at betale bødeforlæget på 1.500 kr. Denne her sag ender i retten”, siger han. Peter Rasmussen undrer sig især over den måde, som han blev afhørt på, og over at der ikke er lavet en teknisk undersøgelse af tankvognen.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook